Ingrediente de succes (1)

mark-mckenna.jpg Mark McKenna

Mark McKenna este un expert in domeniul nadelor de crap, ale carui cunostinte si rezultate au atras atentia publicului si presei de specialitate. Colaboreaza cu principalele publicatii din Marea Britanie, cum ar fi revista Carpworld, in care a publicat o serie de articole de mare audienta, lectura obligatorie pentru orice pescar de crap pasionat de subiectul nadelor. Proprietar al firmei Baitcraft.

Data: 14 decembrie 2016 0 comentarii

BOILIESURI SI COMPROMISURI

 

Faptul ca nu exista nimic nou in domeniul boiliesurilor e un avantaj pentru cei care sunt dispusi sa-si faca boiliesurile singuri pentru ca toate ingredientele eficiente sunt usor accesibile. Marele secret e ca nu exista secrete. Poti sa-ti alegi ce doresti de la orice producator si sa combini ingredientele pe care le-ai ales intr-o reteta care sa fie numai a ta. Sigur, e posibil sa nu poti cumpara ingredientele la aceleasi preturi la care le cumpara producatorii de nada, dar ideea e ca ai acces la ele si le poti folosi corect. Iar daca nu exagerezi cu dozajele, nici nu costa prea mult. Exista ingrediente pe care boiliesurile comerciale s-ar putea sa le contina in doze mici, dar pe care cei care isi fac singuri boiliesurile le pot folosi in doze mari (daca ingredientele justifica doze mari) si tot vor iesi mai ieftin.

Ingrediente_de_succes_3

Cu asta ne intoarcem la vechea intrebare: ce inseamna un boilies bun? Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt clare: inseamna un boilies care ne satisface asteptarile pe care le avem in pescuit, adica ne pune pestele pe saltea - si, daca se poate, cat mai repede. Exista multe functii suplimentare pe care trebuie sa le indeplineasca un boilies, cum ar fi de pilda sa fie suficient de tare ca sa poata fi aruncat cu bastonul; sau sa reziste pe firul de par si 48 de ore, daca e cazul; sau sa dea rezultate tot anul; sau sa aiba o culoare "spalata"; sau sa aiba densitate redusa, ca sa poata fi prezentat deasupra unui substrat cu iarba si sa nu se ingroape. Si asa mai departe.

Ingrediente_de_succes_2

Majoritatea boiliesurilor comerciale, "de firma" se bazeaza, in cel mai fericit caz, pe un compromis, chiar daca deseori poate fi un compromis foarte bun. Mi se intampla sa primesc frecvent telefoane de la clienti care ma intreaba daca pot sa le pun in boilies cine stie ce ingrediente sau daca le pot rula boiliesurile pe cine stie ce forme sau dimensiuni. Din pacate, cu cat firma creste si cu cat suntem mai ocupati, cu atat avem mai putin timp pentru comenzi atipice. Problema e ca nu putem taxa clientii pentru toate aceste variatiuni de la produsele noastre standard, ca sa fie rentabil sa le producem, iar produsele standard sunt cele care sustin firma. In schimb, daca iti faci singur boiliesurile, vei avea o nada unica, de orice marime, forma sau textura vrei, conceputa pentru situatia in care pescuiesti. Multi pescari nu sunt interesati sa-si faca singuri boiliesurile si se poate argumenta pe buna dreptate ca, daca in loc sa-ti consumi timpul in bucatarie, ruland boiliesuri, investesti acelasi timp in ore de pescuit efectiv, vei prinde suficient peste ca sa compensezi eventualul avantaj al nadei create de tine. Tine de fiecare sa decida in ce masura are nevoie de un boilies care sa merite efortul de a-l produce. Trebuie tinut cont insa ca, odata ce ti-ai cumparat echipamentele de rulat si ai putina experienta, poti sa rulezi 1,5kg de boilies intr-o ora (cu tot cu spalatul echipamentelor). Daca faci asta joi seara, poti produce rapid boiliesuri suficiente pentru o partida de week-end.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma