Doua recorduri la Horgesti

victor-costache.jpg Victor Costache

Victor Costache este un pescar specializat in pescuitul crapilor mari. Prefera lacurile cu un anumit grad de dificultate. Pasionat de aspectele tehnice, stiintifice ale pescuitului. Autor de articole pe diverse teme de pescuit la crap. Realizator al seriilor de filme "Pescuitul crapului" si "Produse sub lupa", in colaborare cu magazinul MarelePescar.

Data: 10 iunie 2023 0 comentarii

CAPTURA PARTIDEI

 

Incercam sa adorm dupa al doilea peste si imi ziceam ca este un inceput promitator, mai ales ca, be baza informatiilor de la pescari, peste cateva ore urma perioda "de aur" (prime time). Vine dimineata, rasare soarele, trec orele, dar trasaturi ioc. Dupa pranz, intru iarasi pe apa ca sa ma uit dupa pesti. Face parte din rutina zilnica: am, n-am prezentari, caut pestii cu sonarul. De data asta am vazut umbrele lor doar in apropierea balizelor, motiv pentru care am decis sa mut prima si a patra lanseta, cele care erau mai aproape, tot la balize. Am mai facut ceva: pe toate am pus montura de pop-up, cu acelasi pop-up de 12mm, si aceeasi nada, porumb si Red-Amo. Pe seara am replantat si lansetele din mijloc, ca sa reimprospatez momeala si sa mai asigur ca mai e nada pe zona. Aceeasi lanseta m-a trezit si noaptea care a urmat. A fost un ten pe care l-am aproximat spre 20kg. Fiind in jur de 02:00, n-am mai sunat, ci l-am eliberat direct. A venit dimineata si iarasi a trecut fara nicio prezentare. Ciudat. Vecinii ziceau ca au prins doar ziua, dar eu am avut trasaturi doar noaptea. Dupa ce s-au eliberat standurile de langa mine am intrat pe apa. De data asta, fara pescari nici in stanga, nici in dreapta, aveam o zona mai mare de scanat cu sonarul. Am stat mai mult pe apa si am observat ceva interesant: numarul pestilor care apareau pe Side Imaging crestea pe masura ce ma duceam spre dreapta, la apa mai adanca, in jur de 2,2-2,3m. Invers, mergand spre microdelta, adancimea scadea spre 1,5-1,6m si odata cu ea, densitatea pestilor de pe sonar. L-am sunat pe Marius sa-l intreb cand vin pescari pe standurile din dreapta (8 si 9) si mi-a zis ca sunt libere pana plec. Totodata, am primit acceptul sa pescuiesc in afara zonei de pescuit dedicate standului meu.

Victor_Costache_Doua_recorduri_la_Horgesti_1

Unul dintre avantajele majore ale pescuitului plantat este ca-ti permite sa cauti pestii si sa te duci cu monturile acolo unde i-ai vazut. Asta am si facut: cu navomodelul in barca mare, am memorat in autopilot patru locuri dincolo de granita din dreapta a standului meu, tot in apropierea balizelor, si am replantat. Pe la 17:00, lanseta cea mai din dreapta aduce un crap comun de 17,5kg si prima fotografie a partidei. Replantez si, dupa inca vreo ora, inca un comun, doar ca mai mic, 12,3kg. Ceva se schimbase: aveam primele trasuri pe timp de zi. Si noaptea a fost diferita: niciun peste. Era in jur de 08:00 si ma gandeam "se cam termina intervalul de aur si tot nimic". Parca mi-a citit gandurile lanseta din dreapta si a vrut sa ma contrazica. O trasatura nu foarte convingatoare, care semana destul de bine cu cele de la tenii precedenti. Fac drilul fara mari asteptari, dar imi ziceam ca tot e bine. Primul peste in prime time. Mai mult, am avut multe momente in care am crezut ca fie i-a iesit carligul din gura si vine doar montura, fie am prins cel mai mic peste din lac. Insa, a fost un moment in apropierea malului cand am simtit ca parca se blocase in ceva, dar s-a miscat repede de acolo si a ajuns in minciog. 

Victor_Costache_Doua_recorduri_la_Horgesti_7

Pana la minciog, nu reusisem sa vad mare lucru. Nu-mi pusesem ochelarii de soare si reflexiile din apa ma orbeau. Insa, cand am intins plasa minciogului si am vazut pestele mi-am dat seama ca, in niciun caz, oglinda asta nu este cel mai mic peste din Horgesti. Am taiat nodul de la inaintas, am scos coada minciogului, am rulat plasa minciogului si am bagat sling-ul sub el, verificand ca aripioarele stau bine. Cand am incercat sa-l ridic am realizat ca "nu-i de joaca" si trebuie sa fiu atent ce miscari fac, cum il ridic, sa nu-mi rup spatele. Il pun in salteaua de primire si imi trag putin sufletul. Torn doua galeti de apa in saltea, sa nu stea "pe uscat" cat timp scot carligul, montura si minciogul si pregatesc trepiedul si cantarul. Inchid fermoarul sling-ului, ma incordez, imi planific miscarile ca sa-mi protejez spatele si agat sling-ul de cantar. 33,2kg. Minus 2kg, cat are sling-ul, 31,2kg. Un nou record personal! Fix cu 1kg mai mult decat recordul anterior (Big Orange de la Varlaam, prins acum o luna). Ma mai uit inca o data, sa fiu sigur ca am vazut bine si il dau jos de pe cantar. Il mai las putin in saltea, sa-mi revin si fizic, si psihic, dupa care duc sling-ul in apa si il imping cu coada minciogului cat de departe mi-a permis snurul. L-am sunat pe Misu si l-am anuntat ca am prins unul dintre cei sase pesti cunoscuti trecuti de 30kg. Asa credeam.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma