Interviu cu Rod Hutchinson (2)

tim-paisley.jpg Tim Paisley

Tim Paisley este o legenda a pescuitului la crap. Autor a mii de articole si a unor carti fundamentale, cu continut tehnic sau memorialistic, intre care cea mai cunoscuta ramane "Carp!" (2000). Fondator al revistei Carpworld, prima revista specializata in pescuitul la crap. Co-fondator al firmei Nutrabaits. Castigator a doua Cupe Mondiale. Palmares impresionant de capturi pe lacuri dificile ca Sarulesti, Cassien sau Rainbow.

Data: 05 iulie 2013 0 comentarii

EMULSIFIANTI SI INDULCITORI

 

Tim Paisley: Ai citit mult despre emulsifianti. Ii recomanzi?

Rod Hutchinson: Am trecut prin marea revolutie a nadelor din anii 70 si 80, cand invatai cum merg lucrurile. Cred ca, la inceput, aveam tendinta sa folosim emulsifiantii la un nivel prea ridicat, insa oamenii trebuie sa inteleaga ca uleiul nu e solubil in apa. Cand am inceput sa introducem in nada doze mari de emulsifiant, nada a inceput sa-si faca efectul mai repede. Astazi, lucrurile se rezuma la doua idei. Pot sa spun cu certitudine ca un emulsifiant nu strica nada si probabil ca ajuta uleiul sa iasa afara din nada mai repede. Atractia pe apa rece nu vizeaza suprafete mari. Cu cat stai de vorba mai mult cu pescarii care au mare succes pe apa rece, cu atat constati ca succesul tine de localizare. Localizarea trebuie sa fie perfecta, fiindca n-o sa aduci pestele de la 50m distanta, dar daca poti sa arunci momeala la 10m de un crap, atunci, ai o sansa. Emulsifiantul va spori eficacitatea uleiului esential din nada.

Nade instantanee 20

Tim Paisley: In reclama pe care o faci produsului tau Protaste, il prezinti ca fiind un emulsifiant, un indulcitor si un stimulator, prin urmare un aditiv care indeplineste toate trei functiile.

Rod Hutchinson: Da. Cred ca, daca te uiti la majoritatea produselor pe care le fac in momentul de fata, cele pe care le numim "indulcitori naturali" sunt scumpe, indulcitori proteici, nu-i asa? Dar se dizolva si emulsioneaza. Sunt folositi in industria dulciurilor si sunt buni. E cert ca subliniaza aroma nadei si iti permit sa folosesti doze de aroma mai mici.

Nade instantanee 21

Tim Paisley: Daca ar fi sa alegi o nada cu care sa obtii rezultate instantanee, ce-ai alege?

Rod Hutchinson: Ei bine, lucrurile evolueaza cu timpul si ideile noastre se schimba pe masura ce apar produse noi, dar eu nu m-am schimbat prea mult! Chocolate Malt ramane pentru mine o aroma rapida, cu nimic mai prejos decat oricare alta. Daca banii nu sunt o problema, as merge pe cel mai bun mix pe care mi l-as permite, iar cel mai bun mix facut de mine la ora actuala e combinatia Addicted cu Monster Crab, mai ales in sezonul cald. Banii sunt insa o problema pentru multi pescari, motiv pentru care as propune un boilies facut din Promix 50/50 (care continua sa fie mixul meu preferat pentru apa rece), cu aroma de Chocolate Malt si Secret Agent, dipuit in Solutein si stropit cu un spray cu aroma de Monster Crab sau Chocolate Malt - si de preferat folosit cu o mana (sau cu o punga solubila) de pelete Formula Majic. Instantaneu si irezistibil!

Tim Paisley: Foarte edificator, Rod. Multumim pentru interviu.

 

Traducere de Vlad Pavlovici

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma