Interviu cu Rod Hutchinson (2)
Tim Paisley este o legenda a pescuitului la crap. Autor a mii de articole si a unor carti fundamentale, cu continut tehnic sau memorialistic, intre care cea mai cunoscuta ramane "Carp!" (2000). Fondator al revistei Carpworld, prima revista specializata in pescuitul la crap. Co-fondator al firmei Nutrabaits. Castigator a doua Cupe Mondiale. Palmares impresionant de capturi pe lacuri dificile ca Sarulesti, Cassien sau Rainbow.
INGREDIENTE PENTRU APA RECE
Toata povestea seamana cu vechile teste pe care le faceam in acvariu. Astazi, astfel de teste pot fi desconsiderate, pentru ca le dai crapilor sa manance ce vrei si nu e un mediu natural, dar chiar si asa poti sa vezi ca exista boiliesuri care nu le spun nimic. Aveam un acvariu mare in garaj. Iarna, garajul ramanea neincalzit. Unele boiliesuri erau complet ignorate, iar altele erau mancate. Pur si simplu, incercai sa descoperi daca exista ceva la care crapii reactioneaza.
De-a lungul anilor, am obtinut intotdeauna rezultate bune pe apa rece cand am adaugat boiliesurilor o aroma de condiment. Poate fi aproape sub orice forma. Cand te gandesti la majoritatea aromelor de condiment, ai in vedere uleiuri esentiale, dar au mers foarte bine aromele de condiment pe baza de alcool etilic, la fel si cele sub forma de pudra. Cred ca iarna trebuie sa localizezi pestele si sa incerci sa-i arunci momeala la nas. Daca poti sa nadesti langa el, ai sanse mari. Cand nada e potrivita, se produce o stimulare, cred ca e o reactie chimica in apa. Lucrurile acide par sa functioneze foarte bine iarna. Fructele acide functioneaza cu certitudine. Nu numai capsunile.
Doua arome superioare sunt Nouvelle Fizz si Autumn Harvest - ambele se bazeaza pe fructe de padure foarte acide. E ca si cum nada ar da nastere sub apa unui soi de impuls electric, asemanator celui produs la o baterie cand pui in contact o parte acida cu una alcalina. Produci un camp electric. Cred ca boiliesurile care prind pe timp de iarna reactioneaza in felul acesta. Pentru a le permite sa lucreze bine - si din nou vorbim aici despre partide scurte - trebuie sa folosesti un mix care sa permita dispersia aromelor.





