Crapii marilor lacuri (2)

Data: 06 mai 2013 0 comentarii

BOILIESURI SI RETETE

 

CarpOnline: Ce boiliesuri folosesti si eventual ce retete?

Luigi Litvinenco: In majoritatea situatiilor, folosesc doar boiliesuri pe baza de fainuri de peste. Daca imi fac singur mixul, lucrez cu fainuri cu granulatie mare, pentru ca au dispersie foarte buna si intra in actiune mai repede. La arome, nu depasesc niciodata doza recomandata de producator. La boiliesurile pe care le dau ca nada, pun doza minima recomandata. La boiliesurile de carlig, puna doza maxima si folosesc fainuri cu granulatie mica si elimin semintele, pentru ca vreau ca boiliesurile de carlig sa fie mai compacte si sa reziste mai bine pe firul de par. Pescuiesc doar cu bile tari pe carlig. Vara, le tin la uscat si cate o luna inainte sa le folosesc si imi place sa combin cate doua arome, cum ar fi Monster Crab cu Shellfish (crab cu scoica) sau Squid cu Shellfish (sepie cu scoica). Doza de aroma ramane insa cat mai scazuta. De exemplu, daca producatorul recomanda o doza de 2-5ml de aroma pe kilogramul de mix, pun 1ml Squid si 2ml Shellfish, in functie de aroma pe care vreau s-o fac sa predomine.

Interviu LL 21

Mixurile mele pot avea retete simple si ieftine, dar produc boiliesuri digerabile, un lucru foarte important la pescuitul de durata. Modific retetele in functie de anotimp si de felul in care vreau ca bila sa lucreze in apa. Stiu ca in Romania se folosesc bile care contin si 50% fainuri de peste, dar astea sunt boiliesuri pentru un pescuit de scurta durata si rezultate cat mai rapide, in timp ce pe mine ma intereseaza bile care sa lucreze treptat si pe termen lung.

Exemplu de reteta accesibila: 300g gris / 150g g soia / 150g TTX de porumb / 100g faina de halibut / 100g faina de hering / 100g lapte praf / 50g faina de orez / (sau 100g in cazul boiliesurilor de carlig) / 50g Robin Red.

Mixul poate fi adaptat pe gustul fiecaruia si in functie de partida de pescuit pe care vrea sa o faca. Oricum, in zilele noastre, gasesti pe internet mai multe retete decat poze cu pesti. Reteta trebuie insa testata si modificata in functie de lacul pe care o vei folosi. La reteta finala nu ajungi decat dupa lungi probe pe campul de lupta.

Interviu LL Belachan

Anul asta am inceput o colaborare cu Select Baits. Am luat mixurile si mi le-am rulat singur, ca sa nu-mi pierd placerea de a-mi face singur boiliesurile. Am doua partide cu boiliesuri Select Baits pana acum, am avut primele capturi si mi-au lasat o prima impresie mai mult decat buna. Dupa 24 de ore de stat in apa, bila inca lucra si nu era descarcata de atractanti, asa cum se intampla de obicei cu boiliesurile cumparate din comert. La pescuitul de primavara, am folosit Hot Fish combinat cu Super Squid, dar la pescuitul de vara vreau sa incerc Belachan.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma