Crapii marilor lacuri (2)
MEDIA CAPTURILOR
Toamna, ca si vara, pescuiesc doar cu boiliesuri mari, de la 24mm in sus, pana la 30-35mm, si prind crap si la doua bile de 30mm. In felul asta, elimin babusca si punctez doar pestele mare. Peletele si boiliesurile solubile nu sunt bune aici, nu faci decat sa iti inrautatesti situatia, atragand babusca si racii. Nu spun ca nu se pot folosi deloc, dar trebuie sa fii atent si sa urmaresti ce se intampla. Daca in primele zile vezi ca nu ai babusca pe zona nadita, adica senzorul nu incepe sa dea bipuri care se finalizeaza, iar swingerul nu incepe sa se lase in jos, astea sunt indicatiile ca a venit babusca, poti continua sa nadesti cu pelete. Mai nadesc si cu alune tigrate ca sa tin racii departe. Daca alunele sunt mari, nu le ia nici babusca.
Iarna, lacul e mai mult decat dificil. Nu stiu sa se fi prins peste in perioada de iarna, ma refer la lunile ianuarie-februarie. Am incercat sa pescuiesc de cateva ori, dar fara rezultate. Iarna ma duc pe un rau pe care il am la vreo 25km de casa. Pescuiesc in fata unui baraj, fundul e plin de iarba, dar apa este extrem de curata si poti sa vezi fundul apei, cand plantezi, pana la 7m adancime. Nu sunt pesti mari, dar ma bucur ca ma pot duce la pescuit.
CarpOnline: Care e media capturilor, in general?
Luigi Litvinenco: Media capturilor este in jur de 15kg, o medie mare, pentru ca pestele are ce manca. Nu mai vorbim ca si boiliesurile au o valoare nutritiva pentru peste. Ca sa nu mai spun ca fiecare crap prins e tratat cu grija si eliberat, se intoarce la locul lui in natura, ceea ce din pacate in Romania nu se inampla pe ape salbatice. Capturile mele cele mai mari sunt cele de care am amintit mai devreme, o oglinda de 25,3kg si o oglinda de 30,8kg, prinse in aceeasi partida. Din cate se pare, oglinda de 30,8kg este un nou record al lacului.





