Procentajele distantei (2)

frank-warwick.jpg Frank Warwick

Frank Warwick este considerat unul dintre cei mai inovatori pescari de crap. Expert in pescuitul la distante extreme, inventator de monturi si echipamente, pionier al nadelor de mare atractie si al pescuitului cu momeli artificiale. A publicat sute de articole in cele mai importante reviste britanice si europene. Consultant pentru Century, Trakker, Entreprise Tackle. Proprietar al firmei de nada Frank Warwick Baits.

Data: 10 ianuarie 2016 0 comentarii

FIRE DE FORFAC

 

La capitolul fire de forfac, trebuie sa spun ca nu-mi plac firele de nylon in pescuitul la mare distanta, pentru ca nu se aseaza bine pe fundul apei. Pentru cine vrea totusi sa dea cu nylon, e bine sa puna macar firul de par din fir textil. Daca pui un forfac legat cu nylon langa mal, o sa vezi ca sta invers decat ar trebui. Pune acelasi forfac cu firul de par legat cu textil si o sa vezi diferenta. Din nou, un mic procentaj care conteaza. La chod rig, evident, trebuie un monofilament rigid, dar la celelalte monturi (elicopter sau cu clips pentru plumb pierdut) pun un fir textil cu camasa si il curat in asa fel incat sa obtin o montura combi. La pescuitul cu pungi de PVA, prefer un textil suplu, ca sa intre mai bine in punga solubila.

Procentajele_distantei_8

Imi place sa dau cu clipsuri si imi plac inaintasii speciali Safe Zone. Nu-mi place tubul. Una dintre problemele tubului este ca tine aerul in el. Nu asta e cel mai important mare lucru, partea mai rea e ca nu se aseaza bine pe substrat, e foarte vizibil si poate speria pestele. Inaintasii Safe Zone sunt mai discreti si se pliaza mai mult pe substrat.

Procentajele_distantei_20

Sunt atent si la plumbul pe care il folosesc. Caut sa aiba o culoare cat mai apropiata de cea a topografiei lacului. Pentru asta, ma uit la culoarea pe care o are fundul apei in margine. Mai mult decat atat, alt mic detaliu care face parte dintre „procentaje" este ca invelesc plumbul in malul sau argila din marginea apei si il las sa absoarba acest strat, atat cat se poate, pentru camuflaj. Evident, asa ceva este imposibil la un plumb neted, plastifiat, dar merge la plumbii texturati cum e Atomic Dung sau Sandy. Daca lasi plumbul sa se usuce la soare, constati ca stratul de mal in care l-ai invelit nu se pierde nici cand il scoti din apa. Un lucru marunt, dar mie mi-a dat rezultate. Pentru distanta, folosesc plumbi aerodinamici de tip Zipp, cu varful ascutit. Zboara mai bine decat cei cu capul rotund. Am constat si faptul ca plumbii cu cap rotund se scufunda mai mult in mal. Dau cu plumbi Zipp la monturi chod sau elicopter si chiar si la cele cu clips.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma