Boiliesuri dipuite
Mark Bryant este proprietarul firmei de nada Baitworks, fondate in 2005 si renumite pentru calitatea produselor. Colaboreaza cu articole in presa de specialitate din Anglia. Este consultant pentru Korda si Trakker.
DIPUIREA POP-UP-URILOR
Alt element de atractie este pasta de boilies. Nu multa lume o foloseste, dar e ideala pentru genul de atractie care ma intereseaza, fiindca nu e fiarta. Boiliesurile sunt o nada pe care crapul o consuma cu mare placere, insa boiliesurile fierte reprezinta un compromis, in sensul ca sunt mai selective, fiind tari, dar isi pierd prin fierbere o parte din atractanti. Pasta de boilies contine toti atractantii, fara sa piarda nimic, si poate fi folosita pentru invelirea boiliesurilor sau a plumbului. Intr-o apa rece, se va dizolva lent si, pe masura ce se topeste, elibereaza in apa toti atractantii pe care ii contine. Stim cu totii cat de sensibili sunt receptorii gustativi ai crapului - e suficient sa atragi atentia pestelui prin folosirea pastei de boilies si va fi dispus sa vina la masa. Pasta se poate folosi pentru a inveli orice, insa eu prefer sa o folosesc doar pe plumb si pe momeala. Spuneam la inceputul articolului ca, in sezonul rece, n-ai nevoie de multa nada, insa ai nevoie ca nada si momeala sa emita o atractie maxima. Pasta de boilies se potriveste perfect pentru asa ceva.
Pop-up-urile de mare atractie, pescuite izolat, sunt o momeala exceptionala pentru crap si le folosesc cat pot de mult. Daca le combini cu o montura foarte eficienta, de tip chod rig, obtii cea mai oportunista strategie posibila. Atractia lor principala e data de culoare. Culoarea provoaca interesul crapului si il face sa puna gura pe ele. Asta nu inseamna ca aroma nu e importanta. In ultimii ani, firma mea de nada a produs o gama de pop-up-uri care combina culori foarte vii cu arome foarte intense. Pop-up-urile sunt absolut stralucitoare, iar mirosul lor iti muta nasul din loc, dar asta face ca pestele sa le detecteze de la mare distanta. Ca si in cazul boiliesurilor scufundatoare dipuite dupa cum am aratat mai sus, imi place sa dipuiesc si pop-up-urile cat pot de mult. Torn peste ele in jur de 20 de picaturi de lichid atractant la fiecare cateva zile. Daca le dipuiesti cate putin si frecvent, vor absorbi mai usor lichidul. Dupa ce le-am dipuit de cateva ori, am obtinut pop-up-ul perfect in materie de aroma si culoare.
Exista nenumarate posibilitati de a cosmetiza un boilies de carlig. Retineti ca, pe apa rece, atractia data de un singur boilies, folosit ca momeala, e mai importanta decat atractia data de mai multe boiliesuri, folosite ca nada. Calitatea bate cantitatea la pescuitul de iarna.
gabi
25 noiembrie 2014
vreau si eu 1 borcanel daca se poate





