Boiliesuri dipuite
Mark Bryant este proprietarul firmei de nada Baitworks, fondate in 2005 si renumite pentru calitatea produselor. Colaboreaza cu articole in presa de specialitate din Anglia. Este consultant pentru Korda si Trakker.
DIPUIREA BOILIESURILOR DE CARLIG
Eficienta unui boilies de mare atractie nu trebuie trecuta cu vederea niciodata, mai ales in sezonul rece. Pe masura ce temperaturile scad si ne apropiem de iarna, scade si capacitatea crapului de a digera cantitati mari de nada, in special boiliesurile pe baza de fainuri de peste, mai ales daca boiliesurile respective sunt uleioase. Pe o apa rece, pestele nu mai cauta mese copioase, asa ca e inutil si chiar contraproductiv sa nadesti mult. E suficient sa-i oferi pestelui o inghititura si poti sa-l prinzi. Una si buna! De asta e de preferat sa ne concentram pe nade si momeli de mare atractie.
Atractia momelii poate fi accentuata in mai multe feluri, iar in articolul de fata vreau sa discut cateva dintre ele, care au ca tema comuna dipuirea boiliesurilor.
Una dintre metodele pe care le aplic frecvent, pe toata durata sezonului, este sa imi dipuiesc boiliesurile de carlig intr-un lichid nutritiv condimentat. As zice ca atractia e cel putin dubla, daca nu tripla sau cvadrupla, in urma dipuirii. Cu cat lasi boiliesurile la dipuit mai mult, cu atat vor fi mai atragatoare. Ma intereseaza ca boiliesurile de carlig sa absoarba cat mult lichid atractant si, deseori, le pun la dipuit cu saptamani sau cu luni inainte de folosire. De exemplu, toamna imi pregatesc boiliesurile pentru iarna. Cand vine iarna, boiliesurile au deja cateva saptamani bune de cand au fost dipuite. Pe toata durata sezonului rece, incerc sa prenadesc diverse locuri pe lacul pe care pescuiesc. Nu nadesc mult, e mai bine sa nadesti putin si des. Cand vin la pescuit, folosesc boiliesuri de carlig bine dipuite. Pestii vor fi atrasi de ele in mod sigur.
gabi
25 noiembrie 2014
vreau si eu 1 borcanel daca se poate





