Boiliesuri de carlig
Danny Fairbrass este unul dintre cei mai populari si mai influenti pescari de crap din lume. Este proprietar al firmei Korda Developments. A fost campion al Angliei la crap. Este realizatorul unor filme de mare impact la public, cele mai cunoscute fiind seria Korda Underwater si seria Thinking Tackle, difuzata in Anglia de canalul Sky Sports. Consultant Mainline, Trakker, Daiwa, Delkim. Colaboreaza cu zeci de publicatii europene.
HIDRATAREA BOILIESURILOR
Timpii de fierbere variaza in functie de diametrul boiliesurilor si vrea sa ma asigur ca fiecare bila va avea aceeasi duritate, odata ce e fiarta. Aveti grija ca apa sa nu fiarba tare, e mai bine sa fiarba incet. Daca apa fierbe prea tare, boiliesurile se pot deforma la fiert. In timpul fierberii, amestec boiliesurile in permanenta, ca sa ramana rotunde.
Usuc boiliesurile pe servetelele din vasul de plastic. La las la uscat pe toate durata partidei. Uscarea se face mai bine in aer liber. Dupa ce s-au uscat timp de o zi-doua, daca nu mai sunt umede, le pot pastra intr-un loc racoros, de exemplu in magazie sau in garaj sau, in cazul meu, in masina, unde vor continua sa se usuce timp de o saptamana.
In acest moment, sunt suficient de uscate si incep sa le hidratez cu cateva picaturi de aroma, care sa le mareasca atractia. Pe masura ce se usuca, boiliesurile isi pierd din aroma si, cu cat se usuca mai mult, cu atat vor fi mai putin aromate. Adaugandu-se aroma si punandu-le intr-un borcan obisnuit de pop-up-uri, veti vedea ca aroma e absorbita in boiliesuri. Puteti repeta procedura de patru, cinci ori intr-un interval de cateva saptamani si vor fi perfecte.





