Boiliesuri de carlig
Danny Fairbrass este unul dintre cei mai populari si mai influenti pescari de crap din lume. Este proprietar al firmei Korda Developments. A fost campion al Angliei la crap. Este realizatorul unor filme de mare impact la public, cele mai cunoscute fiind seria Korda Underwater si seria Thinking Tackle, difuzata in Anglia de canalul Sky Sports. Consultant Mainline, Trakker, Daiwa, Delkim. Colaboreaza cu zeci de publicatii europene.
RETETE DE MIX
Exista mai multe moduri de a da flotabilitate unui boilies de carlig. Modul meu de lucru preferat este sa amestec un mix de boilies obisnuit cu un mix de pop-up. Dupa numeroase incercari si esecuri, am descoperit ca formula optima pentru mixul de pop-up Polaris este urmatoarea: doua parti mix de pop-up, o parte si un sfert de mix de boilies obisnuit. Partile se refera la volum, folosesc ca unitate de masura o cana plina. Combinatia asta produce boiliesuri care se scufunda lent.
Daca vreti sa calculati in grame si folositi, sa zicem, cate 100g din fiecare mix, veti avea un volum mai mare de mix Polaris, pentru ca e mult mai usor. Amestecati mixul cu partea lichida si testati o bila (nefiarta) intr-un pahar cu apa. Bila ar trebui sa se ridice lent la suprafata. Asta inseamna ca, daca ii atasezi un carlig, se va scufunda foarte incet si, odata ce carligul s-a asezat pe substrat, va ramane plutind la cativa milimetri deasupra substratului.
Dupa ce am amestecat bine cele doua mixuri, ca sa se omogenizeze, torn mixul peste oua. Mai precis, peste un ou. Lucrez intotdeauna pe esantioane de un singur ou si, cum nu am unde sa depozitez ingredientele acasa, le tin in mod normal in masina si imi rulez aproape toate boiliesurile de carlig pe balta.





