Viata unui boilies (2)

tim-paisley.jpg Tim Paisley

Tim Paisley este o legenda a pescuitului la crap. Autor a mii de articole si a unor carti fundamentale, cu continut tehnic sau memorialistic, intre care cea mai cunoscuta ramane "Carp!" (2000). Fondator al revistei Carpworld, prima revista specializata in pescuitul la crap. Co-fondator al firmei Nutrabaits. Castigator a doua Cupe Mondiale. Palmares impresionant de capturi pe lacuri dificile ca Sarulesti, Cassien sau Rainbow.

Data: 25 februarie 2014 0 comentarii

ALEGEREA BOILIESULUI CORECT

 

Singurul lucru pe care l-as adauga in legatura cu tipul boiliesului si cu atractantii este ca exista un curent de opinie care spune ca anumite boiliesuri si anumite arome prind anumiti pesti. Am avut deseori ocazia sa vad crapii luand contact cu un boilies. Sunt aproape sigur ca atractia initiala se produce prin intermediul mirosului. Nadirea preliminara urmareste sa-i dea crapului incredere in boilies. Unii crapi sunt la fel de dispusi sa puna gura pe un boilies dupa o zi de nadire, ca si dupa o suta, insa un crap prudent e mai probabil sa fie prins spre sfarsitul campaniei de nadire, decat la inceputul ei. Insa mirosurile diferite provoaca reactii initiale diferite. Ce procentaj din crapii de pe apa ta sunt prinsi? Ce procentaj mananca boiliesurile pe care le dai? Evident, numai cei care accepta boiliesurile pot fi prinsi, dar in nici un caz nu-i vei prinde pe toti cei care le accepta.

Viata_unui_boilies_8

Singurul mod de a prinde un crap care nu se atinge de boiliesurile tale este sa schimbi atractantii sau sa nadesti pana cand pestele pricepe mesajul ca boiliesul reprezinta hrana. Stiu ca e posibil ca un boilies care miroase a hrana pentru unii crapi sa nu le spuna nimic altora, chiar daca isi vad tovarasii hranindu-se cu el. Acesti pesti sunt adevarata provocare. Oamenii care continua sa incerce sa produca boiliesuri mai bune sunt perfect constienti de existenta lor si se straduiesc din greu sa puna la punct un boilies in fata caruia toti crapii de pe lumea asta sa lase garda jos.

Viata_unui_boilies_10

E important sa intelegi principiile descrise mai sus si sa le aplici cum poti mai bine in cazul boiliesului pe care il folosesti. Stabileste care este cel mai potrivit boilies pentru ceea ce-ti trebuie, dupa care incearca sa il rafinezi pana la detaliu. Poate ca n-ai nevoie decat de niste boiliesuri ready-made, scoase direct din punga, dar daca pleci la o partida de o saptamana cu un boilies care ti-a adus succes pe termen scurt, trebuie sa fii constient ca s-ar putea sa nu mai dea rezultate dupa doua, trei zile. E o regula elementara - in orice partida, cu cat boiliesul are o atractie instantanee mai mare, cu atat va avea o viata mai scurta. Cu cat valoarea nutritiva e mai redusa, cu atat eficacitatea va fi mai mica de-a lungul sezonului. Cu cat pescuiesti mai mult, cu atat valoarea nutritiva a boiliesurilor devine mai importanta. Este in interesul tau sa faci din boilies o sursa de hrana obisnuita pentru peste, la fel de familiara ca larvele pe care le mananca de mii de ani, fara arome, indulcitori sau stimulatori de gust!

 

Traducere de Vlad Pavlovici

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma