Montura combi
Dave Levy este un pescar cu o experienta de peste 25 de ani in pescuitul la crap si cu o reputatie bine consolidata pe lacuri dificile din Anglia. Colaboreaza constant cu majoritatea revistelor de crap britanice - Carpworld, Crafty Carper, Total Carp, Advanced Carp Fishing. A fost consultant pentru firme de anvergura ca Nash Tackle. In prezent, este consultant Shimano, Korda, Trakker si Mainline.
MONTURI FARA ACCESORII
In general, evit sa aglomerez o montura cu accesorii. Face exceptie doar anoul pe care il pun la monturi blow-back. Nu vad rostul accesoriilor. Dupa parerea mea, toate monturile complicate de tip 360 de grade, scorpion rig, bungee rig si asa mai departe sunt o pierdere de vreme. Prefer sa folosesc o montura verificata, in care am totala incredere si cu care am prins sute de crapi, pe care sa o pun la locul potrivit, cu o nada decenta.
Mi se pare ca, daca ai prea multe accesorii, montura nu lucreaza mai bine, lucreaza mai rau. Accesoriile ajung sa mascheze partea cea mai importanta - varful carligului. Varful si forma carligului sunt elemente esentiale pentru succesul unei monturi.
Nu numai ca reduc accesoriile la minim, dar la boiliesurile scufundatoare prefer sa am un simplu fir de par suplu, nu micro-vartejuri sau anouri ovale sau mai stiu ce alte chestii la moda. Firul de par suplu, fie ca e un textil simplu, fie ca e miezul de la un fir combi, da momealii o miscare naturala pe fundul apei. Se pliaza frumos pe substrat si asigura un grad de flexibilitate cand pestele aspira momeala. Prin contrast, un fir rigid poate sa indeparteze momeala de peste, ca un arc, sau sa para anormala pentru crap. Simplitatea e esentiala. Conteaza foarte mult si deschiderea carligului. Cu cat deschiderea e mai larga, cu atat carligul are mai mult spatiu sa se prinda in gura unui crap mare. Si cu asta ajungem la subiectul carligelor.





