Metode de nadire

steve-briggs.jpg Steve Briggs

Cartea de vizita a lui Steve Briggs este fabuloasa. Ca pescar de concurs, a castigat doua Cupe Mondiale. Ca pescar de trofee, are sute crapi mari prinsi pe lacuri din toata lumea. Statistic, este singurul pescar in palmaresul caruia figureaza crapi de peste 50lb din sase tari. Este autorul a sute de articole, a doua carti de anvergura si a numeroase filme. In prezent, este consultant pentru firmele britanice Solar si Nash.

Data: 21 martie 2013 0 comentarii

NADIREA GREA

 

In general, nadirea grea are sens la partidele de pescuit lungi. Cand ai destul timp la dispozitie, poti atrage pestele de pe o suprafata intinsa catre patul tau de nada si, cu toate ca la inceput trebuie sa ai rabdare, cand (si daca) incepi sa prinzi, iti dai seama ca a meritat sa astepti. Daca stau la pescuit o saptamana sau doua, incerc sa aleg o zona pe care presupun ca pestii o traverseaza in mod regulat. De la bun inceput, arunc intre 10 si 15 kilograme de nada, in special boiliesuri, dar si pelete. Peletele au atractie instantanee, dar se dizolva repede si de aceea, pe termen lung, prefer sa nadesc cu boiliesuri. Boiliesurile rezista cateva zile, daca balta nu contine prea mult puiet care sa le atace, si lucrul asta e foarte important, fiindca nu ne putem astepta ca pestii mari sa vina la nada si sa inceapa sa se hraneasca imediat. Cand insa nada ramane pe loc mai multe zile, isi vor da seama ca s-a deschis un  „restaurant" in zona si vor veni sa manance aceasta nada care li se ofera fara mare efort.

Metode de nadire 13

Pentru multi pescari, lucrul cel mai greu este sa astepte si sa aiba incredere ca nadirea va da rezultate. Deseori, in prima zi, cand vadul e plin de mancare, s-ar putea sa nu aiba activitate, asa cum e posibil ca pestii mici sa fie primii la nada, fiindca au tendinta sa fie mai rapizi si mai lacomi decat pestii mai mari. Dar, cand isi fac aparitia, exemplarele mari vor pune pe fuga exemplarele mici (din specia lor sau din alte specii), ca peste tot in natura. Pentru pescar, unul dintre lucrurile cele mai dificile este sa-si dea seama cata nada a fost mancata. Pe apele bogate in peste, e posibil ca mare parte a nadei sa fie mancata repede, inainte de venirea specimenelor pe care le cautam. Daca nu poate sa vada nada, pescarul nu are alt mod de a aprecia cantitatea ramasa decat in functie de frecventa trasaturilor, dar uneori se intampla sa ramana fara nada in vad chiar inainte sa prinda vreun peste. In fond, asta face parte din pescuit, sa intelegem comportamentul pestilor - si nu-l intelegem intotdeauna.

Metode de nadire 6

Intr-o partida de pescuit recenta, am folosit exact metoda de nadire descrisa mai sus si, timp de trei zile, pestele a tras binisor, dupa care s-a oprit brusc. Nu-mi venea sa cred ca mancase toata nada, pe de alta parte nici nu puteam sa gasesc alta explicatie. Asa ca am dat alte 10 kilograme de nada si reactia a fost aproape instantanee, imediat am inceput sa prind iar. Adevarul e ca pescuitul la crap poate fi uneori foarte simplu, arunci nada, pestele vine si o mananca si asta-i tot!

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma