Ingrediente de succes (2)

mark-mckenna.jpg Mark McKenna

Mark McKenna este un expert in domeniul nadelor de crap, ale carui cunostinte si rezultate au atras atentia publicului si presei de specialitate. Colaboreaza cu principalele publicatii din Marea Britanie, cum ar fi revista Carpworld, in care a publicat o serie de articole de mare audienta, lectura obligatorie pentru orice pescar de crap pasionat de subiectul nadelor. Proprietar al firmei Baitcraft.

Data: 22 ianuarie 2017 1 comentariu

FAINURI DE PESTE PREDIGERATE

 

La pudra de ficat, nu am de ce sa-mi fac griji. Se poate face o alternativa exceptionala la boiliesurile pe baza de faina de peste obisnuite folosind pudra de ficat in proportie de 5-7%, daca ti-o poti permite. Pudra de ficat are propriul ei factor de crestere, e destul de solubila, are un continut substantial de aminoacizi si e foarte bogata in vitamina B. E un aditiv superb in orice boilies de cursa lunga. Exista si alte fainuri de carne care merita atentie, de exemplu faina de sange, atat ca faina de sange implica si multe probleme, cum ar fi faptul ca e foarte colanta, are o mare atractie asupra unor specii cu care poate ca nu vrei sa ai de-a face, cum sunt somnul, anghila sau linul, si are un miros cam neplacut care se imprima in boilies si care s-ar putea sa nu fie de dorit. Deci aveti grija cu ea, daca vreti sa o folositi.   

Ingrediente_de_succes_17

Cu asta am cam rezolvat sursa principala de proteina in boilies. Fara discutie ca sunt si alte ingrediente care pot fi testate. In viitor, industria furajelor probabil ca va reusi sa descopere o alternativa superioara la faina de peste, dar pana acum n-a reusit. Ne place sau nu, deocamdata n-avem altceva mai bun, asa ca pentru moment trebuie sa lucram cu fainuri de peste. Puteti vedea din tabelul publicat in articolul precedent (si reprodus mai jos ca ilustratie) ca, desi faina de peste LT94 si faina de peste predigerata CPSP90 au un profil aminoacid excelent, nu acopera integral necesarul de aminoacizi dintr-un boilies.

Faina de peste predigerata nu numai ca ofera o sursa exceptionala de proteina usor digerabila, cu factori de crestere, dar este si extrem de solubila, ceea ce ii da o mare atractie. Este un ingredient obligatoriu in orice boilies pe baza de faina de peste si se poate folosi in proportii incepand de la 5%, o doza mica, dar care da rezultate bune, si mergand pana la 10% fara sa intampini prea multe probleme. Exista trei tipuri de faina de peste predigerata care sunt usor de procurat si care se folosesc in retete de boilies: Super G si CPSP90, produse de firma franceza Sopropêche, si BIO CP, o faina de peste predigerata produsa in America de Sud. Dintre toate, CPSP90 are cel mai bun profil aminoacid si cel mai mare continut de proteina, de asta prefer sa lucrez cu ea. Celelalte doua au un continut de grasimi mai ridicat (20-25%) si sunt mai bogate in acizi grasi, dar nu pentru continutul de acizi grasi folosesc faina predigerata, asa ca raman la CPSP90. Intre BIO CP si Super G, BIO CP e considerata mai buna in retete de boilies si multi pescari o prefera chiar si in raport cu CPSP90, dar eu personal m-am bucurat sa scap de ultimul palet de BIO CP pe care l-am cumparat.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

Holban ovidiu

6 decembrie 2022

Multumim domnule Vlad pt acest articol foarte interesant din care putem invata multe , datorita acestui articol si a multor altora , adunate si traduse de dumneavoasta voi reusi sa concep bila mult dorita , sa nu mai fiu nevoit sa cheltui bani pe bile care nu stiu ce ingrediente contin , o seara buna si as dori o recomandare de lichid nutritiv care sa imi puna bila fismeel in valoare

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma