Crapii din iarba
Ronny de Groote este un pescar belgian de anvergura, celebru la nivel european. In 1995, a detinut recordul national al Belgiei la crap oglinda cu un exemplar formidabil de 33,8kg, prins iarna, pe un canal de mare dificultate: Kempisch Kanaal. In 1996, prindea si recordul national la crap comun cu un trofeu de 30,3kg. Palmares formidabil de crapi mari. Autor a numeroase articole si filme. Consultant Nash Tackle.
CORIDOARE SI LOCURI CURATE
In zonele acestea, gasesti locuri curate in mijlocul vegetatiei sau cel putin coridoare pe care crapii le folosesc ca sa circule dintr-un loc in altul. Chiar daca la prima vedere nu observi niciun loc curat, in momentul in care te uiti mai atent descoperi - mai devreme sau mai tarziu - asemenea locuri, in care fundul lacului e curat. Daca plasezi o montura pe un asemenea loc sau pe un coridor de trecere, deseori ai trasaturi. E foarte adevarat insa ca, pentru a plasa o montura pe un loc curat, intr-un perimetru care pare, la prima vedere, invadat de vegetatie, montura trebuie sa indeplineasca anumite conditii.
De-a lungul timpului am prins destui crapi in zone cu vegetatie, cu ajutorul unei monturi pe care o voi analiza in continuare pas cu pas. In primul rand, trebuie sa pui montura pe fundul apei, facand in asa fel incat carligul sa nu se agate de vegetatie, altminteri montura nu mai valoreaza nimic. Solutia in acest caz este ca varful carligului sa fie acoperit. Poti sa-l acoperi cu banda de PVA, dar e de preferat sa-l prezinti complet ascuns in mijlocul unei pungi solubile. Punga poate fi umpluta cu diverse bunatati cum ar fi boiliesuri sparte, pelete, pastura etc.
Ca sa ai certitudinea ca montura ajunge pe fundul apei, poti sa pui si plumbul in punga solubila. Pentru mine, greutatea plumbului este o garantie suplimentara ca montura aterizeaza corect pe substrat. La montura aceasta, prefer un plumb inline de tip para, pentru ca se aseaza foarte bine pe fundul apei. In plus, e mai usor de pierdut (daca e montata corect) cand intepi pestele in vegetatie. Daca pierzi plumbul in momentul in care ai intepat pestele, pestele devine mai usor de scos, lucru cu atat mai important daca drilul e facut de pe mal.





