Crapii din iarba

ronny-de-groote.jpg Ronny de Groote

Ronny de Groote este un pescar belgian de anvergura, celebru la nivel european. In 1995, a detinut recordul national al Belgiei la crap oglinda cu un exemplar formidabil de 33,8kg, prins iarna, pe un canal de mare dificultate: Kempisch Kanaal. In 1996, prindea si recordul national la crap comun cu un trofeu de 30,3kg. Palmares formidabil de crapi mari. Autor a numeroase articole si filme. Consultant Nash Tackle.

Data: 21 august 2013 0 comentarii

OXIGEN, ADAPOST SI HRANA

 

Crapii sunt atrasi de plantele acvatice. E cert ca, daca gasesti vegetatie sub apa, crapii nu pot fi prea departe. Motivele sunt evidente. Vegetatia este in primul rand o sursa de oxigen. Prin fotosinteza, oxigeneaza apa. Vara, lucrul acesta este cu atat mai important cu cat nivelul de oxigen scade in momentul in care apa se incalzeste si, daca temperatura atinge un anumit nivel, metabolismul crapilor devine mai lent. Crapii au nevoie de oxigen pentru a-si digera hrana. Avand in vedere ca plantele produc oxigen, crapii vor reactiona si probabil ca acesta e motivul principal pentru care ii gasim in zone cu vegetatie.

Ronny de Groote Crapi in iarba 1

Vegetia aceasta producatoare de oxigen devine adapost pentru o multime de melci, midii si tot felul de creaturi microscopice. Crapii descopera aici un loc in care isi pot umple farfuria cu mancare. Sansa de a gasi oxigenul si hrana in acelasi loc, pe timpul verii, inseamna pentru crapi paradisul. Asa se explica faptul ca, in momentele in care e foarte cald, pestii pot fi vazuti stand in zone cu vegetatie. Tot in zone cu vegetatie pot ramane si iarna, pentru ca aici e mai cald, temperatura apei va fi ceva mai ridicata decat pe apa libera. Din nou, vegetatia e o zona de confort pentru crap.

Ronny de Groote Crapi in iarba 3

Exista diverse tipuri de plante subacvatice. Pentru pescarii de crap, probabil cele mai importante sunt ciuma apelor si matasea broastei. O sa discut cu alt prilej pescuitul in matasea broastei sau in straturile superioare de ciuma apelor - realitatea este ca se poate pescui la niveluri diferite de vegetatie. Vegetatia de sub apa trebuie vazuta ca o structura tridimensionala, nu bidimensionala. In articolul de fata, insa, ma refer la o montura pe care o folosesc pe substrat, in zone cu ciuma apelor.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma