Boiliesuri de mare atractie (2)
Frank Warwick este considerat unul dintre cei mai inovatori pescari de crap. Expert in pescuitul la distante extreme, inventator de monturi si echipamente, pionier al nadelor de mare atractie si al pescuitului cu momeli artificiale. A publicat sute de articole in cele mai importante reviste britanice si europene. Consultant pentru Century, Trakker, Entreprise Tackle. Proprietar al firmei de nada Frank Warwick Baits.
DOZAJUL AROMELOR ALCALINE
De exemplu, poti sa strici un boilies de atractie si sa-l faci sa nu mai prinda nimic daca mergi orbeste pe calea excesului de aroma - cum ar fi daca alegi o aroma acida si o folosesti la un nivel ridicat, sa zicem 5-10 ml pentru fiecare ou, cand de fapt o doza de 0,5-1,5 ml ar fi mult mai buna.
In schimb, la o aroma alcalina poti sa lucrezi cu doze mult mai mari decat ai putea banui, fara sa cazi in exces. Am folosit aroma de Squid Octopus Koi Rearer de la Solar (al carei pH este de 10,2-10,8) la un nivel de pana la 25 ml pe ou in boiliesuri de atractie. Rezultatul a fost ca boiliesurile au prins mult mai bine decat daca as fi folosit o doza mai modesta si aparent mai rezonabila, cum ar fi de 4 ml pe ou.
Ce se intampla cu aromele si atractantii care au un pH neutru, in jur de 7? Din constatarile mele, sunt mai putin rapide, insa prind peste si ele. Atat ca s-ar putea sa fie mai potrivite in boiliesuri nutritive, echilibrate, mai putin stridente, pentru care aroma din compozitie joaca doar rolul de eticheta olfactiva. S-ar putea, de asemenea, ca astfel de aditivi cu pH neutru sa fie mai usor de consumat in cantitati mari.
valter
16 august 2015
Imi place stilul lui Frank...pescuitul la mare distanta cu bile de atractie izolate.





