Boiliesuri de mare atractie (2)
Frank Warwick este considerat unul dintre cei mai inovatori pescari de crap. Expert in pescuitul la distante extreme, inventator de monturi si echipamente, pionier al nadelor de mare atractie si al pescuitului cu momeli artificiale. A publicat sute de articole in cele mai importante reviste britanice si europene. Consultant pentru Century, Trakker, Entreprise Tackle. Proprietar al firmei de nada Frank Warwick Baits.
DOZAJUL AROMELOR ACIDE
Apoi a intervenit ceva care a introdus un element cu totul nou in cautarea acelor elemente care determina succesul unor arome si aditivi in comparatie cu restul - factorul pH. Avusesem intuitia ca semnalul transmis de aditivii lichizi din compozitia unei nade e mai puternic daca pH-ul lor este diferit de acela al apei in care pescuiesti cu ei. Cand am facut rost de aparatura profesionista pentru stabilirea pH-ului si mi-am verificat toate aromele si toti aditivii-cheie, am avut o revelatie.
Un lucru care a iesit in evidenta a fost ca aditivii si aromele cu efectul cel mai rapid erau fie foarte alcaline (pH ridicat), fie foarte acide (pH scazut). De asemenea, am constatat ca majoritatea aromelor si aditivilor care se puteau folosi in doze mari fara efecte adverse asupra eficacitatii nadei aveau pH ridicat, de obicei de la 8,5 in sus si mergand pana la 11.
Pe de alta parte, pentru a fi eficace, aromele acide trebuiau folosite in doze mai mici. Unele dintre cele mai bune arome aveau un pH de numai 3,2. Mi s-a parut limpede ca trebuie sa existe o relatie intre nivelul pH-ului si dozajul optim, lucru pe care il constatasem in mod empiric de-a lungul a multi ani de teste.
valter
16 august 2015
Imi place stilul lui Frank...pescuitul la mare distanta cu bile de atractie izolate.





