Boiliesuri de mare atractie (2)
Frank Warwick este considerat unul dintre cei mai inovatori pescari de crap. Expert in pescuitul la distante extreme, inventator de monturi si echipamente, pionier al nadelor de mare atractie si al pescuitului cu momeli artificiale. A publicat sute de articole in cele mai importante reviste britanice si europene. Consultant pentru Century, Trakker, Entreprise Tackle. Proprietar al firmei de nada Frank Warwick Baits.
GUSTURI SI PREFERINTE
In articolul precedent am vorbit despre culorile si formele boiliesurilor de mare atractie, care se folosesc izolat. Insist asupra importantei lor in obtinerea unui boilies care sa fie constant eficace. Sa trecem insa la alt aspect al acestei ecuatii complexe.
Majoritatea crapilor, cand au de ales, isi vor selecta hrana tinand cont de aspect, aroma si, in sfarsit, gust. Ca atare, gustul este elementul final in functie de care nada este fie acceptata, fie respinsa. Sunt destul de sigur ca un crap are, intr-o anumita masura, capacitatea de a percepe gustul hranei inainte de a pune gura pe ea. Cu cat nada este mai solubila, cu atat mai dezvoltata este aceasta perceptie. Vechea idee ca gustul unui boilies de atractie n-are nicio importanta, fiindca pestele n-o mananca, este gresita.
Pentru un pescar de crap, sunt multe de invatat din comportamentul crapilor de acvariu, ca raspuns la diverse teste. Multi ani am avut acasa crapi de pana la 2,5 kg, intr-un acvariu enorm. Unele teste au fost fascinante, chiar daca se poate obiecta ca ele dau o imagine falsa, avand in vedere ca pestele de acvariu nu e prins si deci nu e supus la presiunea pescarilor. Obiectia e irelevanta. Vorbim de gusturi si preferinte, atat si nimic mai mult. Dintre lucrurile constatate, unele m-au ajutat sa aflu care sunt aditivii care determina crapul sa se hraneasca.
valter
16 august 2015
Imi place stilul lui Frank...pescuitul la mare distanta cu bile de atractie izolate.





