Atelier de pop-up-uri
ECHIPAMENT SI AROME
Cu multi ani in urma, daca voiai sa folosesti un pop-up, trebuia sa ti-l rulezi singur. Oricat ar parea de ciudat, nu se gaseau pop-up-uri gata facute. Astazi, se gasesc cu sutele. Faptul ca avem la dispozitie atatea pop-up-uri de la atatea firme nu inseamna insa ca a devenit inutil sa ni le facem singuri. Dimpotriva, dezvoltarea extraordinara a segmentului de pop-up-uri a dezvoltat in acelasi timp si interesul pescarilor pentru pop-up-uri unice, diferite de ale celorlalti si eventual superioare pop-up-urilor din comert. Cand iti rulezi propriile pop-up-uri, le poti aditiva cu cele mai neobisnuite combinatii de arome, daca vrei, si ai marea satisfactie de a prinde peste la un boilies conceput de tine. Si, dupa cum veti vedea in articolul de fata, pop-up-urile sunt foarte usor de facut.
Echipamentul. Va puteti cumpara o mica masa de rulat, daca vreti, dar pop-up-urile se fac in cantitati mici, de obicei se lucreaza pe un singur ou, din care iti iese un borcan de pop-up-uri sau mai mult, in functie de diametrul pop-up-urilor, si atunci n-ai neaparata nevoie de o masa de rulat, poti rula pop-up-urile si cu mana. In rest, echipamentul e cat se poate de simplu. Aveti nevoie de un vas in care sa amestecati mixul, un alt vas in care sa fierbeti pop-up-urile, o lingura, o furculita, o pipeta sau un vas gradat cu care sa masurati cantitatea de arome si alti aditivi lichizi... si cam atat.
Arome. Partea cea mai atragatoare la pop-up-urile facute in casa este faptul ca alegerea aromelor e la latitudinea noastra. Multi pescari stiu din experienta ce arome merg bine impreuna. Combinatiile pot fi surprinzatoare, de exemplu o aroma de peste cu o aroma de fructe, dar nu va temeti sa experimentati. Pestele nu poate manca pop-up-ul, asa cum mananca boiliesurile date ca nada, prin urmare aspectele nutritive ies din discutie si puteti folosi si doze mai mari de aroma. In principiu, la un singur ou, e mai mult decat suficient daca puneti 5ml de aroma.
Vlad Pavlovici
5 decembrie 2014
Vali, poti sa incluzi multe lucruri in pop-up-uri. Reteta din articolul de mai sus e una simpla, dar pop-up-urile mai elaborate folosesc combinatii de arome si uleiuri esentiale plus alti aditivi cu rol de stimulatori de apetit. Deschide un topic pe forum, daca vrei, si discutam mai multe acolo.
vali pavaloaia
5 decembrie 2014
Salut Vlad ,daca voi adauga ,in afara de aroma ,citeva picaturi de black peper oil ii va mari atractivitatea ? Friut factor 6 sa il folosesc singur ori ar merge in combinatie cu ananas ?





