Crap-tinta: Bucovineanul (2)
MARIAN SANDU - DETALIILE CAPTURII
CarpOnline: Cu ce montura l-ai prins? Tip de montura, material, carlig, momeala?
Marian Sandu: Am folosit monturi culisante cu leadcore, avand opritoare la 10cm de plumb si agrafe rapide. Am folosit monturi blow-back cu anou, compuse din fir textil cu camasa, de 35lb, si carlige Nash Fang, marimea 2. La carlig am folosit in cele mai multe cazuri doua boilesuri de 24mm si 20mm, cu un fir de par de 4cm. Pestii mari preferau bilele foarte tari, nu neaparat de diametre exagerate. Bucovineanul l-am prins la doua bile foarte tari de 24 de Belachan.
CarpOnline: Ce alte elemente au contat in prinderea lui?
Marian Sandu: In ziua in care am prins pestele, am hotarat sa replantez lansetele fara sa mai fac o nadire substantiala a zonei. Am replantat lansetele in jurul orei 9. Am pus una dintre undeva la 30m, in stanga primei balize, alte doua in zona dintre balize, iar cea dea-a patra, in dreapta celei dea doua balize, la 50m de dig. In jurul orei 11.30 am avut o trasatura nu foarte hotarata la prima lanseta din stanga patului de nada. Puteam sa jur ca e un ten. Dupa mai bine de patru zile, deja ma obisnuisem ca trasaturile imporatante sa fie doar seara si in cursul noptii; acum, insa, surpriza... constat ca am un crap frumos la capatul firului.
Pana sa-l aduc in zona cu apa mica nu credeam ca depaseste 12kg. Drilul adevarat s-a desfasurat in zona malului, crapul nedorind sa-si arate adevarata fata. Abia dupa ce i-am scos capul afara, mi-am dat seama ca este un peste mare, dar tot nu credeam ca depaseste 20kg... In momentul in care am ridicat minciogul din apa, spatele mi-a transmis ca este cel mai mare de pana acum. Era Bucovineanul. La fel ca si ceilalti pesti mari pe care i-am prins in partida de la Horgesti, Bucovineanul a fost capturat la marginea patului de nada, pe o apa care nu depasea 2m. Un alt factor important a fost linistea. In acel moment, pe lac mai era doar o singura echipa, care pescuia la 250m de locul in care eram.





