Trucuri pentru pop-up-uri
Phil Buckley este un pescar englez cunoscut, care abordeaza lacuri renumite pentru dificultate si pentru trofee. CV-ul lui crapist include capturi de mare notorietate pe plan national. Colaboreaza cu diverse firme si publicatii. Consultant Korda si CC Moore.
LEGAREA POP-UP-URILOR
Majoritatea pescarilor (n. trad. Autorul se refera aici la pescarii din Marea Britanie) prefera sa-si lege pop-up-urile cu ata dentara, dar ma uimeste cat de multi fac greseli la un lucru atat de simplu. In pescuitul meu, folosesc acelasi nod pe care il prefera cei mai mult (atat ca fac nodul trecand firul doar de doua ori prin bucla, nu de patru ori, cum se obisnuieste), dar atasez pop-up-ul de anou in mod diferit. In loc sa leg intai pop-up-ul cu ata dentara, dupa care sa fac mai multe noduri ca sa-l prind de anou, trec ata de la bun inceput prin anou si apoi leg pop-up-ul.
E o solutie simpla, prin care al doilea nod de fixare nu mai e necesar si care are mai mult avantaje. Ata dentara poate fi turtita plimband anoul in jurul pop-up-ului, iar capetele firului care raman de la nod pot fi arse cu bricheta, fara sa-ti faci griji ca arzi si forfacul. Preferata mea este ata dentara de la ESP, numita pe buna dreptate Super Floss, care e departe cea mai buna - e foarte rezistenta, deci iti permite sa strangi bine nodul, si are un profil plat, care tine pop-up-ul mai bine.
Dupa ce am legat pop-up-ul, plimb flacara de la bricheta cu grija de-a lungul atei dentare, lucru care topeste ceara din ea si ii da un aspect translucid, facand-o in acelasi timp sa se si contracte, ceea ce fixeaza pop-up-ul si mai bine. Un ultim pont la capitolul ata dentara: inainte sa arunc lanseta, las montura in apa, langa mal, in jur de zece minute. Pop-up-ul se umfla usor, facand in asa fel incat sa nu poata cadea din montura, iar leadcore-ul se moaie, lucru care il va ajuta sa se plieze pe substrat mai bine.





