Q&A - Retete de canepa

ian-moore.jpg Ian Moore

Ian Moore este o autoritate recunoscuta pe plan european in domeniul nadelor. Este proprietarul uneia dintre cele mai mari firme producatoare de nada pentru crap, CC Moore. Ca pescar, are la activ capturi importante pe lacuri englezesti de mare dificultate. Record personal: 45lb 8oz, prins pe sindicatul Milton Abbas. Colaboreaza ocazional cu reviste de specialitate.

Data: 18 aprilie 2013 1 comentariu

CANEPA CU BELACHAN

 

Alt ingredient exceptional in canepa este un produs cunoscut sub numele de belachan. Belachanul este un ingredient asiatic, provenit in special din Malaezia, care contine creveti fermentati, ulei si sare. Se foloseste ca aditiv la crap de zeci de ani. Pescarii "de scoala veche" cunosc foarte bine calitatile lui de atractie incredibile. Se combina perfect cu canepa. Belachanul este mult mai atragator decat sarea (indiferent despre ce tip de sare vorbim) si nu numai ca are un aport de minerale, dar contine proteine predigerate, usor digerabile, si are o doza naturala ridicata de acid n-butiric, care e cunoscut ca un stimulator de hranire foarte eficient. In plus, belachanul da o aroma de peste intensa, de care crapul e atras chiar si pe apa foarte rece, pentru ca este extrem de solubila.

Retete canepa 5

Belachanul se gaseste sub doua forme solide - bloc si pudra. Exista si belachan lichid, dar pentru canepa foloseste versiunea solida. E bine sa-l adaugi in canepa din faza de inmuiere. Nu exista o doza anume recomandata, dar daca pui 20-40g de belachan pe kilogramul de canepa uscata, va avea un efect puternic asupra aromei si gustului, foarte probabil si asupra numarului de trasaturi.

Retete canepa 7

In cazul in care lucrezi cu blocul de belachan, iti sugerez sa il dai pe o razatoare, iar apa in care pui canepa la inmuiat sa fie calda, ca belachanul ras sa se dizolve. Dupa ce ai fiert canepa, amestec-o bine, ca sa dizolvi si ultimele ramasite de belachan solid. Ai mare grija, insa, belachanul are un miros foarte greu, asa ca pune-ti manusi cand lucrezi cu el si fierbe canepa cu belachan undeva afara, nu in casa. Si nu folosi razatoarea de branza a nevestei. Sa nu spui ca nu te-am prevenit!

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

Gabriel Culcea

28 octombrie 2014

Va salut.Am si eu o intrebare : da rezultate la fel de bune canepa amestecata cu alte seminte pe momitor,sau da rezultate folosita numai ca nada pentru naditul in zona forfacului ?

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma