Montura cu carlig flotant
Etienne Gebel este un pescar german respectat. Tactician prin definitie, acorda mare atentie tuturor aspectelor pescuitului, de la localizare la monturi si nade. Ideile sale despre camuflajul monturii sunt cu totul originale. Posesor al unei galerii de trofee de toata frumusetea, de pe lacuri dintre cele mai grele. Expert in fotografie. Colaboreaza cu publicatii de crap din toata Europa. Este consultant Korda.
COMPONENTELE MONTURII
Pestii care sunt foarte prudenti sau care se hranesc foarte incet nu aspira momeala de la distanta, ci pun gura deasupra ei si, ca atare, pot fi surprinsi de o montura cu carlig flotant. Pe un substrat care este acoperit cu frunze, iarba sau alte resturi de vegetatie, carligul e prezentat intr-o pozitie optima. Nici atacul pestilor mici si nici miscarile apei nu afecteaza pozitia carligului. Indiferent de ceea ce se intampla sub apa, ai o prezentare corecta.
Alt avantaj este ca, stand ridicat pe de pe fund, carligul isi pastreaza varful mai bine. E o montura pe care o poti folosi inclusiv pe canale cu apa curgatoare sau pe rauri si fluvii.
Va recomand sa verificati pozitia carligului in gura pestelui dupa fiecare captura. Se pot castiga informatii utile din acest mic detaliu. Bineinteles, situatia ideala este cea in care carligul este infipt in buza de jos, ceea ce arata ca atat lungimea firului de par, cat si lungimea forfacului sunt corecte. Cand carligul e infipt in coltul gurii, poate fi necesar sa faceti unele ajustari ale monturii.
Componentele pe care le folosesc pentru montura cu carlig flotant sunt urmatoarele: fir de forfac Korda N-Trap, lesturi Korda Sinkers, carlige Korda Wide Gape numarul 6, tub termo, tub siliconic scufundator. Alte componente utile - o croseta foarte subtire cu varful ascutit, un cutit bine ascutit, inserturi de pluta si boiliesuri de carlig, atat scufundatoare, cat si flotante.





