Montura combi
Iain Macmillan este unul dintre cei mai activi si mai prolifici pescari englezi ai momentului. Autor a sute de articole pentru cele mai importante reviste, apare in zeci de filme, colaboreaza cu firme de elita, pescuieste pe ape diverse si inregistreaza numeroase capturi importante. Consultant Dynamite Baits si Advanced Carp Equipment (ACE).
LEGAREA CARLIGULUI
4 - Carligul se poate lega cu un nod fara nod simplu, dar imi place sa-l leg in stilul monturii KD. Dau cinci spire cu forfacul peste firul de par, ridic firul de par si dau alte cinci spire pe tija carligului. Firul de par va sta acum usor ridicat, facand un unghi cu tija, lucru care ajuta carligul sa intepe mai bine.
5 - Distanta dintre carlig si boilies ar trebui sa fie de aproximativ 2,5cm, masurata de la boilies la nod. Este o distanta care da o mare libertate de miscare boiliesului si lasa un spatiu de manevra generos pentru carlig, care se poate agata foarte bine in buza de jos a pestelui. In spatele carligului, ar trebui sa aveti in jur de 2,5cm de fir textil curatat de camasa.
6 - Lungimea forfacului tine de preferintele pescarului. Preferinta mea este pentru un forfac de aproximativ 25cm. La capatul forfacului, fac o bucla pe fir. Bucla e utila pentru prinderea forfacului de ansamblul plumbului, printr-o agrafa rapida ACE Quik-Clip. Dupa ce am terminat montura, imi place sa o trec pe deasupra unei surse de abur, ca sa se intinda cat mai bine. Tinuta la abur, camasa de plastic a firului se indreapta si devine si mai rigida, lucru care face ca montura sa se aseze foarte bine pe fundul apei, cu firul drept si carligul cat mai departe de plumb.





