Capturi de iarna

ernesto-kamminga.jpg Ernesto Kamminga

Ernesto Kamminga este un pescar de crap olandez care combina o bogata experienta cu o mare pricepere tehnica. Talentat si inventiv, este condus de un instinct de vanator de crapi, care il face sa aiba succes pe ape cat mai diverse. Colaboreaza cu reviste de prestigiu. Membru al echipei Korda Olanda.

Data: 19 decembrie 2013 1 comentariu

NEVOIA DE HRANA

 

Termometrul imi spune ca temperatura aerului e de numai 5 grade Celsius. Nici temperatura apei nu poate fi cu mult mai ridicata. E o noua zi rece, in care iti ingheata mainile daca nu te imbraci cum trebuie. Majoritatea lacurilor sunt pustii. La ora asta, pescarii de crap navigheaza pe internet ca sa-si astampere foamea de pescuit. Pentru mine, foamea asta nu poate fi potolita la computer. Dimpotriva, imaginile cu crapi nu fac decat sa ma intarate si mai mult. Am nevoie sa prind un peste adevarat. Imi impachetez echipamentul si ma indrept spre un lac cunoscut. Dorinta de a prinde peste e mult prea mare ca sa rezist si de aceea pescuiesc la crap tot anul. Ma opresc doar daca apele ingheata. E singurul lucru care ma poate face sa arunc prosopul...

EK_Iarna la crap 1

Chiar si la ora actuala, multi pescari considera ca iarna nu se poate pescui la crap. Din experienta mea, daca ai o tehnica si o tactica adecvate, distanta care te separa de un superb crap de iarna e mica. Articolul de fata este povestea unei partide de iarna. Printre altele, vrea sa discut factorii care conteaza cel mai mult la pescuitul de iarna. Vorbim intai despre comportamentele de hranire ale crapilor si apoi trecem la aspectele tehnico-tactice.

EK_Iarna la crap 7

Cand pescuiesti la stiuca iarna, intr-un mod activ, lansand si recuperand naluci artificiale sau momeli vii, observi ca pana si in cele mai reci zile trebuie sa te opresti si sa te deschei la haina, pentru ca te-ai incalzit. In schimb, asta nu se intampla niciodata cand pescuiesti la crap, unde esti mai curand static. Chiar daca ai o gramada de haine pe tine, simti uneori frigul pe sira spinarii. Avand sange cald, omul trebuie sa se miste pe frig, ca sa genereze caldura. Daca nu producem caldura, temperatura corpului scade si vom simti oboseala. Pentru noi, caldura corpului trebuie intretinuta cu portii de hrana consistente. Avand sange rece, crapii nu au nevoie sa produca si sa consume energie ca sa isi pastreze caldura corpului. Nevoia de hrana scade cand temperaturile coboara sub un anumit nivel si probabil ca de asta crapii sunt atat de greu de prins iarna. Exista insa si alti factori importanti care trebuie luati in considerare, daca vrei sa ai succes la pescuitul crapului iarna.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

Nicu

23 decembrie 2013

Foarte frumos articolul ...imi face pofta de o partida

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma