Interviu cu Keith Moors (1)
CARTE DE VIZITA
Cu numele lui Keith Moors am facut cunostinta cu ani in urma, in paginile revistelor de crap englezesti. Keith scria articole in special despre monturi, ilustrate cu desene artistice. Avea o viziune personala asupra monturilor, mergand pana acolo incat inventase solutii proprii pentru diverse lucruri, cum e nodul Keith Moors pentru atasarea leadcore-ului de linia principala, care e considerat si astazi unul dintre cele mai indicate, pentru ca asigura o conexiune neteda intre cele doua materiale. Spre sfarsitul anilor 90, Keith era "bailiff" in foarte popularul complex Linear Fisheries de langa Oxford - echivalentul romanesc pentru "bailiff" ar fi acela de supraveghetor, un personaj care face multe lucruri utile, de la paza si administratie pana la educarea pescarilor in toate aspectele pescuitului, cand e cazul.
Dupa 2001, articolele lui Keith despre monturi au fost inlocuite cu alte articole, in care gaseai povestea unui lac din Franta, vechi de trei secole, Etang du Roivre, pe care Keith il cumparase ca sa-l transforme intr-un lac de crap in stil englezesc, sub numele de Moorland Fisheries. Etapele acestei transformari deloc usoare au fost documentate de Keith intr-un blog care poate fi citit pe site-ul lacului si care merita o lectura atenta.
Mergem mai departe zece ani si proiectul lui Keith e acum un lac de succes, bine administrat si bogat in crapi mari. Este considerat un lac de dificultate medie spre ridicata, in ciuda unei densitati consistente de crap pe o intindere de apa mica - sute de crapi pe doar 6 hectare! De notat ca, desi lacul are 18 standuri, numarul maxim de pescari care pot pescui primavara este de zece, iar toamna, in mod curios, doar opt. Lucrul cel mai important si care ne intereseaza direct, in Romania, este modul de administrare. Pe un petec de apa, Keith a creat un lac cu crapi spectaculosi, care continua sa creasca. Tema interviului de fata este modelul de business construit de Keith cu rabdare si competenta.





